Actueel

Eén Vademecum medische oncologie voor ziekenhuizen in regio West

Onlangs is het Vademecum medische oncologie voor de regio in gebruik genomen door de zeven samenwerkende ziekenhuizen van Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). Dit vademecum is een specialistisch naslagwerk dat overzicht biedt van het huidige standaard beleid uitgesplitst per tumortype. Ook betekent dit initiatief een mooie stap in de regionale samenwerking tussen de ziekenhuizen.

3 juni 2021

Topresultaten door innovaties bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij Nederlandse mannen vanaf 55 jaar. Afgelopen jaar kregen 12.800 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum werd in 2018 geopend en behoort tot de 4 grootste prostaatkankerbehandelcentra in Nederland. Jaarlijks worden er gemiddeld 1500 patiënten gediagnosticeerd op verdenking van prostaatkanker.

3 juni 2021

Belangrijke stap vooruit voor uitwisseling radiologische beelden, in regio én landelijk

De RO West ziekenhuizen werken samen aan een regionaal netwerk om deze beelden uit te wisselen. Leids Universitair Medisch Centrum en Haaglanden Medisch Centrum maken al gebruik van deze techniek en er wordt hard gewerkt om meer ziekenhuizen aan te sluiten, zoals o.a. met Reinier de Graaf Gasthuis. Het einddoel is om alle ziekenhuizen van Nederland op XDS aan te sluiten om deze tijdslijn te realiseren.

20 april 2021

Agenda

28 juni 2021

Bijeenkomst NTG Upper GI

30 juni 2021

Workshop: jezelf als een vriend behandelen

Online
1 juli 2021

Bijeenkomst Bestuurlijk Overleg

Nieuwsbrieven