Actueel

Waardevolle spiegelbijeenkomst patiënten met eierstokkanker

19 mei 2022

Het doel was inzicht krijgen in de regionale samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen (tijdens de vaak langdurige behandeling) en wat de patiënten daarvan hebben gemerkt. De vrouwen spraken zeer open over wat in positieve maar ook negatieve zin is opgevallen en waar het beter had gekund. Ook werd hen gevraagd naar het gevoel van veiligheid in de verschillende fasen van de behandeling.

Aandacht voor Wereld Eierstokkanker Dag

8 mei 2022

Eierstokkanker (ovariumcarcinoom) heeft nog altijd het laagste overlevingspercentage van alle vormen van kanker aan de vrouwelijke organen. Het wordt namelijk vaak pas ontdekt als het al is uitgezaaid. Jaarlijks krijgen 1200-1300 vrouwen deze vorm van kanker. De prognose van deze tumor is slecht.

Van consulentdiensten naar regionale oncologienetwerken

21 april 2022

Om de groeiende oncologische kennis snel te verspreiden naar de algemene ziekenhuizen, initieerden de toenmalige Integrale Kankercentra in de jaren negentig van de vorige eeuw het consulentschap. Experts uit de academie reisden naar de algemene ziekenhuizen om de lokale specialisten te adviseren. In dertig jaar tijd is dit systeem langzaam geëvolueerd in de regionale MDO’s.

Agenda

24 mei 2022

RO West werkgroep Communicatie

24 mei 2022

Bijeenkomst NTG Mamma

31 mei 2022

Bijeenkomst NTG HPB

Nieuwsbrieven