Nieuwsoverzicht

Even voorstellen: Bart Dragtsma, projectleider Digitale Pathologie bij RO-West

20 september 2022

“Vanuit een achtergrond als verpleegkundige en bedrijfskundige in de zorg is het mijn doel om deze visie te vertalen naar een concreet projectplan en deze daarna te realiseren. Leidend daarin zijn voor mij de zorgprocessen die wij hiermee nog slimmer en beter zouden moeten kunnen organiseren.”

Casemanagers oncologie LangeLand ziekenhuis in beeld

20 september 2022

Vier casemanagers van de afdeling Oncologie vertellen over hun werk dat verder gaat dan alleen het eigen ziekenhuis.

“De betekenis die ik kan hebben voor de oncologiepatiënt geeft mij veel voldoening. Ik kan uiteraard de diagnose niet veranderen, maar ik kan wel helpen om de situatie te begrijpen, ondersteuning te geven in bijvoorbeeld zelfmanagement, eventuele klachten te behandelen en ondersteuning te bieden aan naasten.”

Wereld voor 1 dag paars: aandacht voor baarmoederkanker

20 september 2022

Maakt de wereld voor 1 dag paars, de bewustzijnskleur voor gynaecologische kankers. Doe je met ons mee? Draag iets paars of maak selfies met paarse lippenstift op je mobiele telefoon. Samen brengen wij het gesprek op gang. Like en deel ons bericht op LinkedIn en draagt zo bij aan meer bewustwording onder nog meer vrouwen.

5 vragen aan …

19 september 2022

Benieuwd naar de leden in het Regionaal Oncologienetwerk West? Weten wat hen drijft en welke (persoonlijke) ambities zij hebben voor regionale samenwerking? U leest het hier.

Marissa Cloos: “Gezien de druk op de zorg (financieel en hoeveelheid werk) een taak om ook de zorg in de toekomst in onze regio te waarborgen en bestendig te maken.”

Nu inschrijven voor RO West symposium: ‘De weg terug naar de huisartsenpraktijk’

25 augustus 2022

Met het oog op de steeds verdergaande intensievere regionale samenwerking tussen ziekenhuizen om patiënten met kanker de beste zorg te kunnen bieden en de verschuiving van zorgtaken van de tweede- naar de eerstelijn, mag u dit symposium niet missen!

Warme overdracht geeft rust

12 juli 2022

ls het goed is, merkt de patiënt er niets van dat hij of zij in een netwerk wordt behandeld. Netwerkzorg moet samenhangende, naadloze zorg zijn. Oncologienetwerken zetten daarom in op regionaal casemanagement. Heel concreet, bijvoorbeeld met uniforme patiënteninformatie en met ‘warme overdracht’ van patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis. Regionaal Oncologienetwerk West ontwikkelde een good practice.

Regionale Slokdarmdag

4 juli 2022

Bijna 100 slokdarm kankerpatiënten met een buismaag bezochten met hun naasten afgelopen zaterdag 2 juli de jaarlijkse Regionale Slokdarmdag georganiseerd door de specialisten van het expertteam Maag- slokdarmkanker van het Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). Alle patiënten uit de regio die in aanmerking komen voor de complexe operatie van slokdarmkanker (een buismaag-operatie) worden doorverwezen naar het Reinier de Graaf Gasthuis (RdG) in Delft of naar het LUMC in Leiden.

SAVE THE DATE: 24 november 2022 Regionaal Oncologienetwerk West symposium voor professionals uit de 1ste lijn

28 juni 2022

Medisch specialisten, verpleegkundig specialisten, casemanagers en andere RO West professionals informeren eerstelijns zorgprofessionals uit de regio over de laatste ontwikkelingen voor oncologische behandelingen, tumor specifieke (netwerk)zorg en welke rol de huisartsenpraktijk hierin kan spelen.

Publicatie Jaarverslag 2021

9 juni 2022

Vandaag is het jaarverslag 2021 van RO West gepubliceerd. Op een overzichtsplaat staan kort en krachtig de gerealiseerde projecten van de zeven samenwerkende ziekenhuizen in de regio. Ook ziet u hoe actief de medisch specialisten van de verschillende expertteams elkaar opzoeken en ook werken aan contacten met de eerstelijn.