Nieuws

Hier kunt u alle nieuwsberichten vinden met betrekking tot Regionaal Oncologienetwerk West.

12 januari 2021

Coronavaccin en kanker

Lees meer

22 december 2020

Bent u huisarts in de regio en wilt u met ons meedenken?

Lees meer

17 december 2020

Onze regionale focus in 2021

Lees meer

15 december 2020

Verwijs uw oncologiepatiënten, ook in coronatijd! Onze zorg gaat door

Lees meer

1 december 2020

Terugblik werkconferentie RO West 23 november 2020

Lees meer

9 oktober 2020

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum in Delft ontvangt topklinische erkenning

Lees meer

17 september 2020

Van droomscenario naar blauwdruk voor andere ziekenhuizen

Lees meer

8 juli 2020

Vacature Projectleider Regionaal Oncologienetwerk West

We hebben een leuke openstaande vacature!

We zijn op zoek naar een projectleider die ons team komt versterken.

24 februari 2020

Maag-/Slokdarmkankerweek – 7 maart 2020 GEANNULEERD

De bijeenkomst op zaterdag 7 maart van het Leids Universitair Medisch Centrum en Reinier de Graaf in het kader van de maag-/slokdarmkankerweek is vanwege het Coronavirus geannuleerd, en zal later dit jaar opnieuw gepland worden.

Lees meer

4 februari 2020

Wereldkankerdag

Samenwerken voor de beste zorg bij kanker

Lees meer

23 december 2019

Regionale bijeenkomst internist-oncologen

Op 28 november vond de bijeenkomst voor internist-oncologen en fellows van het Regionale Oncologienetwerk West (RO-West) plaats in restaurant Allemansgeest in Voorschoten.

Lees meer

17 december 2019

Kerstgroet

Lees meer

16 december 2019

Wat hebben we met RO West tot nu bereikt?

Bestuurders, medisch specialisten en het programmateam van Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) blikten tijdens de jaarlijkse werkconferentie terug op de activiteiten van het afgelopen jaar en keken ook alvast vooruit. Wat is er bereikt, waar staat het netwerk nu en wat zijn onze ambities voor de komende jaren? Al deze onderwerpen kwamen aan bod in het Cars Jeans Stadion in Den Haag op 25 november.

Lees meer

12 november 2019

Werkconferentie Regionaal Oncologienetwerk West

Op 25 November vindt de werkconferentie van het Regionaal Oncologienetwerk West plaats in het ADO Stadion in Den Haag. Genodigden zijn de bestuurders van de deelnemende ziekenhuizen, voorzitters van de Oncologie Commissies, en de deelnemers van de netwerktumorgroepen.

 

Lees meer

25 juni 2019

Nieuwsbrief 5

Breng jezelf vlak voor de zomervakantie op de hoogte van de recente ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen Regionaal Oncologienetwerk West via alweer de vijfde nieuwsbrief.

18 juni 2019

Succesvolle start netwerktumorgroep Hepato-, Pancreato- en Biliaire tumoren (NTG HPB)

Op dinsdag 14 mei vond de eerste bijeenkomst plaats van de NTG HPB binnen Regionaal Oncologienetwerk West. Vijftien specialisten uit de verschillende ziekenhuizen bespraken hoe zij de zorg voor patiënten met levermetastasen, pancreastumoren en distale galwegtumoren kunnen optimaliseren. Multidisciplinair werd gesproken over de werkwijze zoals die tot nu toe gangbaar is.

4 juni 2019

Partners Regionaal Oncologienetwerk West intensiveren samenwerking

De partners van Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) gaan een nieuwe overeenkomst sluiten voor de komende jaren. Onlangs nog werd de samenwerking op het gebied van de oncologische zorg uitgebreid met drie nieuwe netwerktumorgroepen. Nu het netwerk stevig staat nemen ook de externe bestuurlijk voorzitter en onafhankelijk programmamanager afscheid. Hoe kijken zij terug en zien ze de toekomst?

14 mei 2019

Werkgroep Klinisch Onderzoek opgericht binnen Regionaal Oncologienetwerk West (RO West)

Op 10 april jl. vond de eerste bijeenkomst van de regionale werkgroep Klinisch Onderzoek plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum. De werkgroep is opgericht, omdat de ziekenhuizen in de regio hadden aangegeven meer onderlinge afstemming op het gebied van research na te streven.

23 april 2019

Nu online: nieuwe website en LinkedIn-pagina Regionaal Oncologienetwerk West

Binnen Regionaal Oncologienetwerk West (RO West) vinden veel ontwikkelingen plaats. Om betrokkenen en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen, is er een nieuwe website en een Linkedin pagina gemaakt.

29 maart 2019

Nieuwsbrief 4

Onze eerste nieuwsbrief van 2019 is alweer uit met de eerder verschenen landelijke berichten van het afgelopen kwartaal en een paar nieuwtjes specifiek voor onze regio.

28 maart 2019

Maak kennis met MDL-arts Jilling Bergmann, lid in twee netwerktumorgroepen

MDL-arts Jilling Bergmann van het HagaZiekenhuis is lid van de netwerktumorgroepen Upper GI (maag- en slokdarmkanker) en Lower GI (colon- en rectumcarcinoom). Lees hier over de ambities van Jilling om de best mogelijk zorg in onze regio te realiseren.

22 maart 2019

HIPEC-behandeling bij eierstokkanker ook in Regio West aangeboden

De Hypertherme Intraperitoneale Chemotherapie (HIPEC)-behandeling – buikspoeling met verwarmde chemotherapie bij eierstokkankerpatiënten met uitzaaiingen in de buikholte – wordt sinds 1 maart aangeboden binnen Regionaal Oncologie Netwerk West. Patiënten in de regio West worden doorverwezen naar het Leids Universitair Medisch Centrum.

1 maart 2019

Regionale protocollen voor Radiotherapie in regio West

De uitwisseling van kennis, expertise en ervaring op het gebied van oncologie tussen onze ziekenhuizen neemt dankzij het Regionaal Oncologienetwerk West verder toe. Zo zijn inmiddels de radiotherapiebehandelingen voor een aantal tumorsoorten volledig op elkaar afgestemd.

22 december 2018

Agenda Oncologische Netwerkzorg 2019-2022

Trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker, nu en in de toekomst. Dat is de gezamenlijke missie van de Taskforce Oncologie en het landelijke programma ‘Naar regionale oncologienetwerken’. Wat dat betekent en wat er voor nodig is, beschrijven zij in de Agenda Oncologische Netwerkzorg 2019-2022.

21 december 2018

Nieuwsbrief 3

Lees over onze regionale werkconferentie, maak kennis met de voorzitter van de VOC en neem een kijkje in één van onze netwerktumorgroepen in onze nieuwsbrief.

20 december 2018

(Net)Werkconferentie December 2018

De derde regionale bijeenkomst was dit keer opgezet als een (net)werkconferentie. De netwerktumorgroepen deelden met elkaar de eerste successen en de toekomstplannen. Een tipje van de sluier: in 2019 gaan we meer samenwerken op het gebied van klinisch onderzoek.

Lees meer

19 december 2018

Maak kennis met prof. dr. Corrie Marijnen, voorzitter van de VOC

Hoogleraar Klinische Radiotherapie Corrie Marijnen is voorzitter van de VOC, het overleg van (vertegenwoordigers van de) voorzitters van de oncologiecommissies. ‘We zijn de laatste tijd echt een goed team geworden’.

18 december 2018

Een kijkje in een netwerktumorgroep

Oncologisch chirurg Henk Hartgrink is voorzitter van de netwerktumorgroep Maag – en slokdarmtumoren (Upper GI). Hij geeft een kijkje in deze netwerktumorgroep.

14 juli 2018

Nieuwsbrief 2

Een half jaar na de start, hoever zijn we? Onze voorzitter van het Bestuurlijk Overleg stelt zich voor en alvast een blik vooruit. U vindt het allemaal hier.

13 juli 2018

Een half jaar later…

Een half jaar na de oprichting hebben de netwerktumorgroepen (NTG) mede aan de hand van de uitkomstmetingen door het IKNL, plannen voor verdere samenwerking gemaakt. Deze plannen zijn 19 juni besproken tijdens de tweede plenaire sessie van Regionaal Oncologienetwerk West.

27 maart 2018

Maak kennis met onze voorzitter van het bestuurlijk overleg

Guy Peeters is de onafhankelijk voorzitter van het bestuurlijk overleg van het Regionaal Oncologienetwerk West. ‘We willen patiënten ontzorgen, zodat ze het zorgproces ervaren als een vloeiende beweging.’

2 maart 2018

Nieuwsbrief 1

Een aantal maanden geleden is ons netwerk gestart: de professionals bepalen de koers. Ook binnen het landelijke Citrienprogramma doen wij actief mee. Lees het hier in onze eerste nieuwsbrief.

13 december 2017

Op iedere locatie de beste zorg bij kanker dankzij samenwerking tussen ziekenhuizen regio West

Een patiënt die te horen krijgt dat hij of zij (mogelijk) kanker heeft, moet altijd verzekerd zijn van de beste zorg. Om die beste zorg voor de regio West te garanderen, is Regionaal Oncologienetwerk West opgericht.