Nieuwsoverzicht

Samen Beslissen. Wat betekent dit voor mij en de patiënt?

10 september 2021

Er is een regio inventarisatie opgeleverd voor verschillende Samen Beslis tools die in de ziekenhuizen in de regio worden gebruikt bij darmkanker. Ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland kunnen zich laten inspireren door de blauwdruk van de PROMS implementatie in het LUMC.

Regionaal Oncologienetwerk West: samenwerken voor de beste zorg voor de oncologische patiënt

27 augustus 2021

“De missie van RO West is dat we ons blijven inzetten om de beste oncologische zorg te bieden aan patiënten. Dat kan alleen als we goed met elkaar samenwerken, resultaten delen en gebruik maken van de bestaande expertise binnen de regio.”

Word jij onze nieuwe collega projectleider?

27 augustus 2021

Voor verdere realisatie van de projecten en groei van ons oncologienetwerk zoeken we een innovatieve en enthousiaste projectleider die gelooft in regionale samenwerking en die de verschillende ziekenhuizen aan elkaar weet te verbinden. Onze voorkeur gaat uit naar een projectleider werkzaam bij één van de zeven betrokken ziekenhuizen in de regio, iemand die weet wat er speelt.

5 vragen aan …

6 juli 2021

Kankerzorg is multidisciplinair. De teams zijn belangrijker dan de individuele specialismen. Kankerzorg is multimodaal. Niet alle ziekenhuizen bieden alle behandelmodaliteiten. Om de zorg zo goed mogelijk en zo goed mogelijk toegankelijk te maken is samenwerking tussen ziekenhuizen, maar ook met de eerstelijn van groot belang. Concentratie van laag volume, hoog complexe zorg leidt tot betere en efficiëntere zorg.

Online jaarverslag 2020

6 juli 2021

De belangrijkste feiten, cijfers en gegevens van RO West 2020 vindt u in ons visuele jaarverslag.

Compleet landelijk én regionaal overzicht van openstaande studies oncologie en hematologie

6 juli 2021

Naast een compleet overzicht van alle openstaande studies binnen de oncologie en hematologie in Nederland kan nu ook gefilterd worden op de ziekenhuizen in de regio van RO West.

Prehabilitatie bij oudere darmkankerpatiënten in de regio van start

29 juni 2021

Als onderdeel van de BEBOP-studie (Beter BovenOp) starten alle ziekenhuizen binnen Regionaal Oncologienetwerk West met een multimodaal prehabilitatie en revalidatie programma voor oudere kwetsbare patiënten die geopereerd worden aan darmkanker.

Eén Vademecum medische oncologie voor ziekenhuizen in regio West

3 juni 2021

Onlangs is het Vademecum medische oncologie voor de regio in gebruik genomen door de zeven samenwerkende ziekenhuizen van Regionaal Oncologienetwerk West (RO West). Dit vademecum is een specialistisch naslagwerk dat overzicht biedt van het huidige standaard beleid uitgesplitst per tumortype. Ook betekent dit initiatief een mooie stap in de regionale samenwerking tussen de ziekenhuizen.

Topresultaten door innovaties bij het Reinier Haga Prostaatkankercentrum

3 juni 2021

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort bij Nederlandse mannen vanaf 55 jaar. Afgelopen jaar kregen 12.800 mannen in Nederland de diagnose prostaatkanker. Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum werd in 2018 geopend en behoort tot de 4 grootste prostaatkankerbehandelcentra in Nederland. Jaarlijks worden er gemiddeld 1500 patiënten gediagnosticeerd op verdenking van prostaatkanker.